Wednesday, May 7, 2014

Kávomilská radosť s Keepcup Brew

O výberovú kávu pripravenú cez rôzne filtre som sa začala zaujímať asi tak pred rokom. Začala som objavovať, že káva môže chutiť, voňať a vyzerať úplne inak ako by si človek myslel. Už na prvý pohľad, ešte predtým, než kávu ochutnáte, vás môže prekvapiť svojou farbou. Často je filtrovaná káva oveľa bledšia ako espresso, niekedy pripomína skôr čaj ako kávu a inokedy zase červené víno. Takýto vizuálny zážitok z práve pripravenej kávy si ale môžete dopriať len v prípade, že ju dostanete naservírovanú do skla. V mnohých londýnskych kaviarňach, kde som vtedy pred rokom bývala, je toto štandardom. Buď je konvička, v ktorej vám kávu prinesú, zo skla a nalievate si ju do šálky, alebo ju dokonca aj pijete zo skla - z rôznych dizajnových alebo retro pohárov.

Takýto luxus si človek môže dopriať, keď sedí v kaviarni, ale čo keď si chce zobrať kávu so sebou? Ja som mala doma Keepcup, ktorý je super v tom, že ho môžete používať znovu a znovu a teda míňate menej papierových take-away pohárikov, v ktorých kávu so sebou bežne servírujú, a teda šetríte životné prostredie. No môj Keepcup bol z plastu a teda som prišla o možnosť si svoju kávu naozaj užiť - aj vizuálne.

No a potom v Keepcupe začuli pišťanie môjho srdca a prišli s výrobkom, ktorý keď som zahliadla kdesi na internete ešte keď to bol len prototyp, tak som vedela,   že ho určite musím mať. Navrhli Keepcup pre milovníkov filtrovanej kávu - ako inak zo skla! Keepcup Brew je rovnako farebný a veselý a eko-friendly ako jeho plastoví kolegovia, ale pri pití kávy vám už neujde jej farba a čo si budeme hovoriť, piť zo skla je aj zdravšie aj príjemnejšie ako piť z plastu. Takže tisíc plusových bodov za tento nový dizajn.

Vďaka Mabets, ktorí Keepcup na Slovensku distrubuujú som mala možnosť tento nový produkt vyskúšať medzi prvými. Podrobila som svoj skvelý nový Keepcup Brew všetkým možným testom a musím povedať, že z toho vyšiel naozaj vynikajúco.

Prvá vec, čo možno napadla mnohým z vás bolo - pohár zo skla? Veď by som sa bála, že ho pri prenášaní rozbijem. Na officiálnej Keepcup stránke je napísané, že nie je nerozbitný, ale asi sa pri pokusoch rozbiť ho celkom zabavíte, keďže je vyrobený z hrubého a veľmi kvalitného a voči mechanickému poškodzovaniu odolného skla. Nechtiac som si to otestovala, keď mi môj pohár zletel z poličky a nestalo sa mu úplne, ale úplne nič. Uf.

Druhá vec, ktorej sa hrozia všetci spolucestujúci v autobuse, ktorí vidia ľudí v MHDčke piť kávu z takýchto pohárov je, že sa dotyčný cestujúci tou kávou obleje, prípadne obleje aj ich. Tomuto zabraňuje výborne vylepšený uzáver na Keepcup, ktorý síce negarantuje to, že sa vám z neho káva nevyleje, ak pohár obrátite hore nohami, ale pri bežnej manipulácii skvelo poslúži a aj keď bude mať pán vodič ráno veľmi naponáhlo, vy sa nemusíte báť, že by vám káva nechtiac vyšplechla alebo vytiekla popod uzáver. Opäť, vyskúšané za vás :)

No a teraz to najpodstatnejšie - káva. Čo sa veľkosti týka, Keepcup Brew sa vyrába v dvoch veľkostiach. Ja mám menšiu verziu  - 227ml, ktorá je na pitie filtrovanej kávy úplne ideálna, keďže tu niekde sa pohybuje objem, v akom sa tento nápoj bežne konzumuje.





Pri príprave filtrovanej kávy bolo pre mňa podstatné najmä, ako dobre sa doňho bude robiť aeropress, ktorý používam najčastejšie. Páni výrobci veľmi dobre vedia, pre koho Keepcup Brew vyrábali, lebo aeropress na pohár sadne vynikajúco a je aj dobre tvarovaný a preto sa doňho dá úplne sebavedomo pri pretláčaní kávy oprieť.





No a nakoniec som musela vyskúšať, ako zvládne Keepcup Brew moju obľúbenú verziu espressa s mliekom - Flat white. Opäť, veľkosť úplne ideálna.




Ak by ste si chceli takýto pohár kúpiť, môžete tak spraviť na stránke Mabets alebo na jednom z mnohých, mnohých predajných miest, na ktorých sa Keepcupy dajú zohnať. Len asi ešte nemajú Keepcup Brew úplne všade. A ak by ste si chceli dať kávu, ktorú si z tohto pohárika naozaj vychutnáte a ste z Bratislavy, zbehnite do Brew baru, kde vznikla aj väčšina mojich fotiek.

Fotky sú fotené a upravené mnou v iPhone. 

No comments:

Post a Comment